Het B-slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen heeft zaterdag 22 juni in Doornspijk de jeugdeditie van de Sla Je Slag Cup gewonnen.

De jeugd van SDG onder leiding van Roel Jan Jongsma nam het tijdens de wedstrijd op tegen zeven andere slagwerkgroepen. De jury waardeerde de muzikaliteit en groove in het programma van SDG. Het optreden werd beloond met maar liefst 93 punten (op een schaal van 100). Daarnaast mag SDG als winnaar de volgende jeugdeditie van de Sla Je Slag Cup in 2020 in Ommen gaan organiseren.

Tijdens het optreden van ons B-slagwerkensemble mochten wij gebruikmaken van geluidsapparatuur van Eric Witteveen. En voor het vervoer van onze instrumenten hebben wij de aanhangwagen van Veurink verzekeringen & hypotheken mogen gebruiken. Dank jullie wel hiervoor!

Tot slot bedanken wij Slagwerkensemble Juliana Doornspijk voor de foto’s en de goede organisatie van de Sla Je Slag Cup.

Bekijk hier de foto’s.

Op 29 juni geven Popkoor Vocalicious en het fanfareorkest van Soli Deo Gloria Ommen een swingend concert vol populaire popsongs. 

Beide verenigingen zijn al druk aan het oefenen voor dit concert, waarbij ze apart, maar ook gezamenlijk zullen optreden met een bijna volledig vernieuwd repertoire. De meer dan honderd muzikanten zetten nog een keer hun beste beentje voor, waarna ze kunnen bijkomen tijdens de welverdiende zomerstop.

Het concert in de tot muziektempel omgebouwde sporthal van Carrousel de (A) (Ommen) begint om 20.00 uur. De online kaartverkoop is gestart. Via https://tickets.ps-it.nl/ kunt u kaarten bestellen. In de voorverkoop betaalt u €10,00 en aan de zaal €12,50 per kaartje.

Swingt en zingt u met ons mee?

Op dinsdagavond 25 juni geeft het B-orkest een concert samen met de Zweedse Kårsdraget och Kårsetten Big Band uit Stockholm, Zweden. Het concert op het vechtpodium in Ommen begint om 18.30 uur en de toegang is gratis.

Zaterdag 15 juni hebben onze slagwerkers medewerking verleend aan de opening van de prachtige brink in Varsen.
De opening werd verricht door wethouder Leo Bongers van de gemeente Ommen en penningmeester Wim Welleweerd van Plaatselijk Belang Varsen. Wij willen Plaatselijk Belang Varsen bedanken voor deze mooie dag.

De foto's zijn gemaakt door Ilonka Mulder.

 

Zaterdag 15 juni 2019 hebben maar liefst vijftien leerlingen van onze vereniging muziekexamen gedaan. We kunnen met trots melden dat zij allen geslaagd zijn!

De volgende leerlingen hebben hun diploma behaald:

- Dean Blenkers - A kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Mika Bessels - A kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Jesper Tigelaar - A kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Boris Veltman - A kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Maartje Hubert - A hoorn

- Harm van Harten - A trombone

- Remco Timmerman - A bugel

- Emma Luttikhof - B kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Hugo Meijerink - B kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Dennis van Leussen - B kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Gijs Witteveen - B kleine trom (ongestemd slagwerk)

- Ilse Makkinga - B altsaxofoon

- Ester Timmerman - B altsaxofoon

- Pieter van Harten - C bugel

- Patrick Makkinga - C bugel

De examens vonden plaats in het Vechtdal College in Ommen. De organisatie lag in handen van de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen (OBM) samen met de stichting Harmonie Fanfare Muziekonderwijs Ommen (HaFaMO).

Foto's van de geslaagden

 

Subcategorieën