De slagwerkensembles van Soli Deo Gloria Ommen, Jong Nederland Asten en St. Cecilia Milheeze hebben zich zaterdagavond 13 mei van hun beste kant laten zien. Tijdens ‘Slagkracht’ in multifunctioneel centrum de Carrousel in Ommen kon het aanwezige publiek genieten van fantastisch slagwerkmuziek.

Speciaal tijdens Slagkracht was de première van het programma dat ons slagwerkensemble speelt tijdens zijn deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. De uitvoering van de prachtige composities werd zeer goed ontvangen door het publiek. Vrijdag 28 juli strijdt ons slagwerkensemble met dit programma voor de wereldtitel op het WMC.

Noardewyn van Martijn Oostra is op WMC het spetterende openingswerk. Imsomnia van Vincent Cox is een compositie gebaseerd op de gelijknamige slaapstoornis. The Enchanted Monastery van Menno Bosgra vertelt het verhaal van een eeuwenoud en onbewoond klooster op een eiland voor de kust van Normandië.
Illuminations: Reflections of Earth van Gavin Greenaway, gearrangeerd door Menno Bosgra, is muziek van de avondshow die dagelijks in Walt Disney World Florida wordt opgevoerd. De show gebruikt vuurwerk, waterfonteinen, vuureffecten, lasers en zoeklichten om een fantastisch visueel spektakel te creëren.

Klik hier voor foto's