Van Bart Tip

Een fantastisch clubje mensen!
Twee jaar geleden werd ik net als alle anderen voor de keuze gesteld of ik zou deelnemen aan het WMC. Omdat ik toen net begon met een nieuwe studie besloot ik ervoor te kiezen een keertje over te slaan en om in plaats van met SDG met mijn andere vereniging, het Gelders Fanfare Orkest, mee te doen. Temeer omdat zij beduidend minder repetities hebben en voornamelijk in de weekenden repeteren. Ik zal eerlijk zijn, ik heb geen spijt van mijn keuze, maar ik zie wel degelijk wat ik mis.

Bij SDG zitten enthousiaste muzikanten die voor de winst gaan en dus competitief zijn en hard werken, maar elkaar ondertussen zowat hun hele leven kennen. Het is eerder gezegd, maar het is echt een hechte vriendengroep die samen niet alleen muziek maakt, maar vooral ‘gezellig samenzijn’, op z’n Arjoos…. Dit is wat ik elke keer weer merk als ik op donderdagavond langskom. Daarnaast word ook ik nog gewoon gezien als medelid, ondanks het feit dat ik niet meedoe.

Ik ben ook blij dat ik me onderdeel voel van de club mede door de sectierepetities waar ik bij ben betrokken. Samen maken we de muziek nog een beetje mooier en ik merk ook tijdens deze avonden dat ik er nog steeds een beetje bij hoor.

Ik ben trots op wat er aan muziek wordt gemaakt, het wordt prachtig, ongeacht wat die vier ‘kenners’ ervan vinden. Het blijft een jurysport en het publiek laten genieten van prachtige muziek is minstens zo belangrijk als winnen. Dit laatste gebeurt ongetwijfeld, mede ook door de saamhorigheid die de club zelfs op het podium uitstraalt.
Het wordt mooi! Lieve vrienden, geniet ervan!

 1. Bart Tip  2. Bart Tip