Afscheid Roel Jan Jongsma als dirigent van het A-slagwerkensemble

Zowel het A-slagwerkensemble als het A-orkest trakteerden het vele aanwezige publiek op diverse en mooie muziek. Tijdens het najaarsconcert stond het A-slagwerkensemble voor de laatste keer onder leiding van Roel Jan Jongsma. Tijdens het concert werd met fantastische muziek afscheid genomen. Een van de werken op het programma was Towards the future. Onder andere met dit werk werden Roel Jan en het A-slagwerkensemble in 2008 Nederlands Kampioen. Ook waren er samen drie WMC-deelnames. Arjo Olsman sprak tijdens het concert mooie woorden over Roel Jan. Roel Jan stelde het belang van de vereniging altijd voorop in een ruim 11 jaar durende fijne samenwerking. Roel Jan werd verrast met een aantal mooie cadeaus. Als verrassing voor Roel Jan speelde het A-slagwerkensemble vervolgens Santorini. Mede met dit nummer werd in 2009 het vice-wereldkampioenschap gehaald op het WMC.
Roel Jan blijft bij onze vereniging betrokken als dirigent van het B-slagwerkensemble en als slagwerkdocent.

Het A-orkest onder leiding van Marten van der Wal liet in verschillende muziekstijlen van zich horen. Het 3e deel uit het concourswerk Rubicon, een prachtig en indrukwekkend euphonium-duet van vader en zoon Van Elburg, de mars Orion, sopraansaxofoniste Gerdineke Engberts schitterde in Englisman in New York en Ligth Walk. Het concert werd gezamenlijk door A-orkest en A-slagwerkensemble afgesloten met Baba Yetu, onze Vader in Swahili.

's Middags kon het publiek genieten van de jeugdonderdelen van de vereniging. Bert Groothedde had het B- en C-orkest in een bigband-opstelling neergezet. Zij verrasten het publiek met leuke, swingende muziek. Bijzonder was ook dat bijna alle orkestleden een solo speelden.
Het door Roel Jan Jongsma geleide B-slagwerkensemble en het C-slagwerkensemble met dirigente Judith Haakmeester lieten een divers programma horen. Zowel het B-orkest als het B-slagwerkensemble werden bij enkele nummers ondersteund door pianiste Rosanne Pijfers. Tijdens het concert stonden ook maar liefst 16 nieuwe leerlingen voor het eerst op het podium. Geweldig om te horen wat deze enthousiaste jongens en meisjes in korte tijd al geleerd hebben.

Foto's van de jeugd

Foto's van het A-orkest en A-slagwerkensemble