Zaterdagavond 19 mei treedt ons A-slagwerkensemble op tijdens Slagkracht 2018 in het CCD te Deurne.

Een evenement met drie vooraanstaande, moderne slagwerkgroepen, alle drie zeer divers en van hoog niveau: dat is waar Slagkracht voor staat. Een vernieuwend evenement waar te zien is wat slagwerk tegenwoordig allemaal betekend.

 

Slagkracht is vele jaren geleden ontstaan als een uitwisselingsconcert met drie verschillende slagwerkgroepen: Slagwerkgroep Jong Nederland Asten, SDG Ommen en Slagwerkgroep Milheeze. Inmiddels mogen we met trots zeggen dat het is uitgegroeid tot een prachtig evenement. Het zijn drie slagwerkgroepen die veel met elkaar gemeen hebben. Ze hebben alle drie meerdere malen deelgenomen aan het WMC (Wereld Muziek Concours) te Kerkrade en hebben daar laten zien en vooral laten horen dat ze allen tot de top behoren. Kortom drie gerenommeerde slagwerkgroepen. Elk jaar organiseert één van de drie slagwerkgroepen Slagkracht in haar eigen omgeving. Dit jaar wordt dit georganiseerd door Slagwerkgroep Milheeze in het kader van het 60-jarig jubileum van de slagwerkgroep.

 

Door de combinatie van de drie slagwerkgroepen die alle drie op hoog niveau meespelen in Nederland is dit een uniek evenement waar veel diversiteit te zien is op het podium. Van snelle, ritmische muziek tot melodische ballades, maar ook filmmuziek: er zal deze avond van alles te horen en te zien zijn.

 

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.ccdeurne.com/programma/slagkracht-2018-muziek/