Geboren als Harmannus Tip op 29 september 1953 (stormachtig ben ik soms wel een beetje..) op Eldijk, een kleine boerengemeenschap in de gemeente Dalen, gelegen tussen Dalen en Holsloot, als 5e in de rij en als 1e zoon…. en ik ben nog altijd trots op mijn boerenafkomst en geboorteprovincie (“Ik ben een Drent, dat kuj je toch wel heuren…”)!  We fietsten als stoere kindertjes 8 km naar Coevorden, omdat daar de dichtstbijzijnde christelijke school stond, dus ook nog die sneeuwwinter van begin 1963 daar meegemaakt…pffff.

Op mijn 10e verhuisden we naar Den Hulst (Nieuwleusen) met het oog op de toekomst van mijn 4 zussen… vader had daar een varkensfokbedrijf en had een 0 uren contract (zo heette dat toen nog niet) bij de gemeente Nieuwleusen, later werd hij nota bene fabrieksarbeider bij de Union fietsenfabriek!  In die periode van mijn 10e – 20e jaar heb ik me daar prima vermaakt: school, voetballen, kerk / catechisatie, uitgaan…! We hebben nog steeds contact met vrienden uit die periode! In Den Hulst ging ik na de lagere school naar de MULO en vervolgens (per fiets!) naar de HAVO in Zwolle, mijn wereld werd toen voor het eerst wat groter…!

Vanaf 1971 werkzaam bij het Openbaar Ministerie in Zwolle, later OM Lelystad helpen opbouwen, vervolgens weer via Zwolle naar het OM in Almelo en nadat de minister in al zijn wijsheid had bepaald dat er een grote fusie tot stand zou moeten komen: nieuwe standplaats Arnhem. Gelukkig kom ik daar maar 1 of 2 dagen per week, de rest mag ik thuis doen, met veel plezier!

Het mooiste wat mij echter in mijn leven is overkomen, is allereerst mijn geliefde: Greet Loman, onderwijzersdochter 1956 Ommen, buurmeisje van Bakker Woertink aan de Hardenbergerweg…

Samen werden we gezegend met 5 kinderen, die we met vallen en opstaan hebben proberen (op) te voeden en een beetje wegwijs proberen te maken in het leven: 3 jongens en een meidentweeling, een prachtstel! Bij de geboorte van onze 3e en 4e was het qua gezondheid zeer kritisch, maar goddank hebben de doctoren goed werk kunnen verrichten: vanuit die periode hebben we toch meer en meer ons leven ingevuld met dankbaarheid!

Ik vul de meeste tijd (nu nog wel) met mijn betaalde job, maar daarnaast mag ik graag iets betekenen voor kerk en maatschappij, volg ik mijn sportende en musicerende kinderen, begeleid ik af en toe mijn oudste (blinde) zusje uit Zwolle (1944 !), zing ik ook heel graag bij het Ommer Mannenkoor, mag ik met grote vreugde regelmatig oppassen op onze 4 kleinkinderen en ga ik graag met mijn lief in de vakanties met de caravan op stap, uit eten, weekendje uit,  of naar het theater.….

De vraag of ik wat zou voelen voor een bestuursfunctie bij SDG (en dan nb als voorzitter) kwam geheel onverwacht op mijn pad, dus moest ik even nadenken en afwegen, maar nadat Bas en Martin een avondje op bezoek waren geweest om het een en ander toe te lichten, was ik niet meer te houden: SDG is per slot van rekening mijn tweede liefde….

Dank voor jullie vertrouwen!  Ik werk mij zo goed mogelijk in (dankzij bestuur en andere leden met speciale taak) en na de zomer zou ik volledig inzetbaar moeten zijn….!

Herman Tip.